Ny podcast om skola och vetenskap

2019-04-10

Forum för samverkan presenterar härmed en ny podcast: Bettys hage - en pod om skola och vetenskap. Den kommer att undersöka skolans och förskolans frågor, fenomen och dilemman utifrån såväl lärarens som forskarens perspektiv.

- Vi på Forum för samverkan arbetar ständigt med att foga ihop skolans och universitetets världar för att skapa något gemensamt – en tredje arena där de båda perspektiven berikar varandra och leder till nya idéer och ny kunskap. Bettys hage är ännu ett sätt. Pod-formatet är uppskattat och väldigt roligt att jobba med, säger Andrea Dahlkild, kommunikatör.

Podden har fått namn efter Betty Petterson, den första kvinnan i Sverige som tog studentexamen, eller som det hette på Bettys tid - mogenhetsexamen. Efter studier på Uppsala universitet skaffade hon sig dessutom en akademisk examen, och blev sedan den första svenska kvinnan att anställas som läroverkslärare.  

Det första avsnittet av Bettys hage handlar om särskilt begåvade elever. Här intervjuas Marie Jonsson, lärare i Enköpings kommun, och Caroline Sims, forskare vid Uppsala universitet. Båda med specialisering inom särskild begåvning. Avsnittet hittar du här

Senast uppdaterad: 2022-04-12