Ny på jobbet - intervju med Andrea Dahlkild

Andrea Dahlkild
Andrea Dahlkild

Hej Andrea, välkommen till Forum för samverkan!
Tack! Det känns väldigt roligt, både att få ha universitetet som arbetsplats och att vara en del av FoSam.

Vad kommer du att jobba med konkret?
Som kommunikatör är det min främsta uppgift att synliggöra verksamheten inom FoSam. En viktig del är det vi kallar resultatspridning, att de kunskaper som blir frukten av olika samverkansprojekt ska bli användbara och tillgängliga för många fler än de som varit direkt involverade. Jag kommer att jobba i flera kanaler - digitala plattformar, konferenser och poddar.

Vad har du för bakgrund?
Jag är journalist i grunden och har jobbat en hel del med radio och tidning – som reporter, redaktör och producent. Under senare år har jag nischat mig mer och mer på vetenskapsjournalistik och därför kommit i kontakt med flera delar av universitetet. Närmast kommer jag från Uppsala stadsteater, där jag sett hur olika samarbeten med universitetet tillfört nya, spännande perspektiv och det tror jag är naturligt. Konsten och vetenskapen har mycket gemensamt – viljan att berätta något utöver det redan berättade till exempel.

Vilka blir dina drivkrafter på Fosam?
FoSam arbetar för en hållbar, framåtblickande skola och förskola. Det förutsätter en skola som vilar på vetenskaplig grund, men också en vetenskap som lyckas vara relevant. Därför måste samarbetet mellan akademin och kommunens verksamheter vara tätt och självklart, utbytet ömsesidigt. Med hjälp av smart kommunikation kan kontaktytorna utvidgas och det är en uppgift som triggar mig. Sedan är jag ju väldigt road av den kreativa delen – att få snickra med text, bild, film och ljud!

Senast uppdaterad: 2022-08-11